Zelený nápoj - ohromujúci elixír zdravia

4. dubna 2013 v 1:26 |  Zdravie z prírody
Už dlho sa trápite s diétami, neúspešnou detoxikáciou, zápalmi, letargiou, alergiami či oslabenou imunitou? Máte
preštudované kvantum komerčných článkov o zdravej výžive bez viditeľnejších úspechov? Kupujete si v bio ochodoch predražené regeneračné výrobky ? Je čas začať odznova a rozhodnúť sa pre skutočné zdravie, ktoré môžeme získať zadarmo od našej Božskej, krásnej a liečivej prírody. Je to celkom jednoduché.

Ozdravujúci zelený elixír, ktorý na prvý pohľad možno pripomína farbou akúsi zakalenú žaburinu, avšak nedajte sa zmýľiť len "obalom", pretože skrýva v sebe ohromné kúzlo :) pre naše zdravie. Jedná sa o zmixovanie vody s bylinkami. Najčastejšie sú to veľmi prístupné bylinky,napríklad ďatelina lúčna, lucerka, púpava, žihľava a iné....
Ak ste zvyknutí na zmixované zeleninové štavy a sypané bylinkové čaje určite si postupne zvyknete aj na zmixovanú bylinkovú šťavu.

Zelený nápoj je vo vode rozmixovaná zmes čerstvých bylín a využíva nielen liečivých vlastností jednotlivých rastlín, ale predovšetkým zeleného listového farbiva, chlorofylu. Zelený chlorofyl v nápoji napomáha krvotvorbe, je to vlastne porfyrinová zlúčenina, ktorá je analógom hemoglobínu. Je pozoruhodné, že chlorofyl má podobnú chemickú štruktúru ako hemoglobín, naše krvné farbivo. Rastliny vďaka chlorofylu žijú a my ľudia dýchame. Chlorofyl po požití zlepšuje krvný obraz, urýchľuje hojenie rán, popálenín, bráni zápalom, infekciám, má silné dezinfekčné účinky a pôsobí hojivo. Výrazne zlepšuje prenos kyslíka, tým zvyšuje výkon orgánov a bráni vzniku infekcií. V zelenom farbive je koncentrované slnečné svetlo a energia, ktorá upokojuje, harmonizuje a lieči telo aj dušu. Mimo to obsahuje tryptofán, z ktorého sa tvorí serotonín, hormón radosti a šťastia. Pri nedostatku serotonínu hlúpneme, strácame vyrovnanosť, pocit šťastia, dostaví sa depresie a únava. Večer telo mení serotonín na melatonín a my potom lepšie zaspávame. Zelená je navyše farbou srdcovej čakry, centra našej energie a zelené potraviny túto čakru posilňujú. Tekuté zdravie prírody navyše organizmu dodáva veľké množstvo enzýmov, vitamínov, minerálnych látok, stopových prvkov, bioflavonoidov, polyfenolov, antioxidantov a biologicky aktívnych látok.
Čistí organizmus a zvyšuje jeho obranyschopnosť. Zelený nápoj bol s výbornými výsledkami klinicky skúšaný na pacientoch s pokročilou tuberkulózou pľúc, žalúdočnými vredmi, rôznymi typmi rakoviny, infekcií, hypertenziou, chorobami pečene i čriev. Zelený nápoj je veľmi vhodný pre očistné kúry a posilnenie organizmu. Sčítajú sa v ňom účinky všetkých obsiahnutých liečivých rastlín a navyše pôsobenia chlorofylu.
mixer00mixer01mixer02mixer03
A ako sa zelený nápoj pripravuje?
Možno ho pripraviť z akejkoľvek zelenej vňate zozbierané z čistej lokality. Hlavný podiel predstavuje ďatelina lúčna (Triforium pratense) alebo lucerna lucerka. Mimo ďatelina môžeme dať podľa chuti napríklad Žihľava dvojdomá (Urtica dioica), list púpavy lekárskej (Taraxacum officinale), list rebríčka obyčajného (Achillea millefolium), prípadne iné známe byliny a umyjeme ich pod tečúcou vodou. Časť bylín dáme do mixéra zalejeme 0,5 až 1l štruktúrovaný vody a za chodu mixéra po troškách pridávame byliny. Mixujeme asi 5 minút, napríklad aj po menších dávkach a nalejeme do PET fľaše. Uzatvorenej v fľaši necháme aspoň hodinu lúhovať v chladničke, niekoľkokrát priebežne pretrepeme, potom scedíme cez plátno a nápoj je pripravený na podávanie. Zelený zázrak rozhodne nesladíme, nepridávame ani med alebo citrón. Môžeme ho uchovať zásadne v tme, v uzavretej fľaši av chladničke maximálne do druhého dňa.
Osobne odporúčam spotrebovať čo najskôr, pretože kvalita okysličovaním pochopiteľne pomerne rýchlo klesá. Musí mať jasne zelenú trávne farbu a ak sa farba oxidáciou zmení na olivovú už ho nekonzumujeme. Potom je vhodný napríklad na omývanie niektorých vonkajších neduhov alebo do kúpeľa Byliny môžeme zbierať väčšinou, až do konca novembra. Chuť zeleného nápoja môžeme upravovať vzájomným pomerom bylín. Ďatelina a kostihoj je sladA ako sa zelený nápoj pripravuje? Možno ho pripraviť z akejkoľvek zelenej vňate zozbierané z čistej lokality. Hlavný podiel predstavuje ďatelina lúčna (Triforium pratense) alebo lucerna lucerka. Mimo ďatelina môžeme dať podľa chuti napríklad Žihľava dvojdomá (Urtica dioica), list púpavy lekárskej (Taraxacum officinale), list rebríčka obyčajného (Achillea millefolium), prípadne iné známe byliny a umyjeme ich pod tečúcou vodou. Časť bylín dáme do mixéra zalejeme 0,5 až 1l štruktúrovaný vody a za chodu mixéra po troškách pridávame byliny. Mixujeme asi 5 minút, napríklad aj po menších dávkach a nalejeme do PET fľaše. Uzatvorenej v fľaši necháme aspoň hodinu lúhovať v chladničke, niekoľkokrát priebežne pretrepeme, potom scedíme cez plátno a nápoj je pripravený na podávanie. Zelený zázrak rozhodne nesladíme, nepridávame ani med alebo citrón. Môžeme ho uchovať zásadne v tme, v uzavretej fľaši av chladničke maximálne do druhého dňa. Osobne odporúčam spotrebovať čo najskôr, pretože kvalita okysličovaním pochopiteľne pomerne rýchlo klesá. Musí mať jasne zelenú trávne farbu a ak sa farba oxidáciou zmení na olivovú už ho nekonzumujeme.
Potom je vhodný napríklad na omývanie niektorých vonkajších neduhov alebo do kúpeľa Byliny môžeme zbierať väčšinou, až do konca novembra. Chuť zeleného nápoja môžeme upravovať vzájomným pomerom bylín. Ďatelina a kostihoj je sladký, žihľava a alchemilka neutrálne, rebríček trochu hořkokyselý, púpava horká, štiav kyslý. Ak už ste tak zmlsaní, že ani tento široký výber možných kombinácií chutí nevyhovuje Vašim predstavám, tak prilejte čerstvo vylisovanú ananásovú šťavu a potom to určite pitnej bude. Dobu prípravy zeleného nápoja vrátane zberu bylín odhadujem tak na pol hodiny.ký, žihľava a alchemilka neutrálne, rebríček trochu hořkokyselý, púpava horká, štiav kyslý. Ak už ste tak zmlsaní, že ani tento široký výber možných kombinácií chutí nevyhovuje Vašim predstavám, tak prilejte čerstvo vylisovanú ananásovú šťavu a potom to určite pitnej bude. Dobu prípravy zeleného nápoja vrátane zberu bylín odhadujem tak na pol hodiny.

 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa

Používate bylinky na liečenie?

áno samozrejme
chystám sa
neverím tomu

Komentáře

1 honza honza | Web | 10. května 2013 v 10:17 | Reagovat

pěkné stránky ;-)

2 Trixie Trixie | E-mail | 23. června 2013 v 17:39 | Reagovat

Ahoj,tvoj blog som našla dnes a veľmi sa mi páči ;-) Vždy ma fascinovali polodrahokamy a tak som si včera jeden na trhoch kúpila.Myslím si že je to ametyst ale nie som si celkom istá :-? , pretože podla mňa je ametyst svetlejší.Chcela by som sa spýtať či by si mi dala svoj mail a ja ti pošlem fotku kamienku a či by si mi vedela povedať či je to naozaj ametyst.

3 kamienky kamienky | 21. srpna 2013 v 14:32 | Reagovat

Dakujem pekne

No nedá sa úplne vylúčiť pravosť či nepravosť kamienkov predávaných na trhu ale podľa vlastných skúsenosti z vyžarovania môžeš zistiť že to nie je atrapa. Môžeš mi vložiť tú fotku cez napr imageshack.us

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama